Nieuwtjes
terug naar overzicht
1 July 2019

Huidverzorging FAQ

SKIN - Huidverzorging door Jacquie Carter van Herbalife

Hoe weet ik of mijn huid normaal tot droog is?

Een normale tot vette huid ziet er vaak glimmend uit, vooral op de T-zone (neus, kin, voorhoofd). Deze gebieden hebben meer talgklieren dan de andere delen van het gezicht en zijn daarom wat vetter, ook ontstaan er vaker puistjes. Poriën kunnen beter zichtbaar zijn, vlekken ook duidelijker en het gezicht kan gevoelig zijn voor intensieve cleansers en uitdrogende alcohol. Heb je een normale tot vette huid? Gebruik dan Herbalife SKIN Egaliserende Citrus Cleanser voor uw dagelijkse verzorging.

Hoe weet ik of mijn huid normaal tot vet is?

Een normale tot vette huid ziet er vaak glimmend uit, vooral op de T-zone (neus, kin, voorhoofd). Deze gebieden hebben meer talgklieren dan de andere delen van het gezicht en zijn daarom wat vetter, ook ontstaan er vaker puistjes. Poriën kunnen beter zichtbaar zijn, vlekken ook duidelijker en het gezicht kan gevoelig zijn voor intensieve cleansers en uitdrogende alcohol. Heb je een normale tot vette huid? Gebruik dan Herbalife SKIN Egaliserende Citrus Cleanser voor uw dagelijkse verzorging.

Is een moisturiser wel nodig als je een vette huid hebt?

In één woord: ja! Om te zorgen dat uw huid het best tot zijn recht komt, heeft het een goed functionerende moisturiser nodig. Zelfs de meest vette huid kan een lage vochtwaarde hebben. Wat uw huidtype ook is, vocht inbrengen is een essentiële stap in de huidverzorging en zou elke ochtend en elke avond voor het slapengaan uitgevoerd moeten worden. De Herbalife SKIN lijn bevat een Egaliserende Citrus Cleanser welke speciaal ontwikkeld is voor de normale tot vette huid. Deze dient u voorafgaand aan de moisturiser te gebruiken.

Wanneer breng ik het Serum aan? Is het beter om dit voor- of na de dag- en nachtverzorging te gebruiken?

Een Serum wordt altijd gebruikt VOOR de moisturisers. Serums zijn vaak wat lichter van textuur en consistentie. Ze zijn geformuleerd om meer ingrediënten dieper in de huid te brengen dan de meeste moisturisers kunnen. Dat is waarom het zo belangrijk is om eerst het serum aan te brengen, gevolgd door uw dag- of nachtcrème. Denk eraan dat u voor maximale resultaten altijd uw huid reinigt en een toner gebruikt voordat u het serum aanbrengt.

Waarom is het gebruik van een nachtcrème belangrijk?

Huidcellen vervangen zichzelf sneller dan andere cellen in het lichaam. De piekuren voor de reproductie van cellen zijn wanneer u slaap. Het vindt plaats wanneer uw lichaam de schade herstelt die het gedurende de dag heeft opgelopen. Omdat op dit tijdstip ook nieuwe cellen worden aangemaakt, is het van groot belang dat u een nachtcrème gebruikt die verrijkt is met vitaminen en voedingsstoffen, om zo de cel vernieuwing te optimaliseren. Onze Herbalife SKIN lijn bevat een antioxidant-rijke Nachtcrème voor alle huidtypen die de eerste tekenen van veroudering helpt tegengaan.

Kan ik tegelijkertijd de Ooggel en de Oogcrème gebruiken?

Elk product is ontwikkeld voor een specifieke functie. De Ooggel helpt de huid rondom de ogen te verstevigen terwijl de Oogcrème voor de nodige hydratatie zorgt en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels helpt verminderen. Voor maximale resultaten is het het beste om u te houden aan een dag- en nachtritueel waarbij de Ooggel in de ochtend wordt gebruikt en Oogcrème ‘s nachts. Als u echter toch beiden wilt gebruiken, breng dan eerst de Ooggel aan, wacht even tot het droogt en breng daar de Oogcrème overheen aan.

Wat is het verschil tussen Ooggel en Oogcrème?

Een ooggel wordt meestal gedurende de dag gebruikt om de huid onder de ogen te verfrissen. Ze hebben een verkoelend effect waardoor de delicate huid verfrist. De Herbalife SKIN Verstevigende Ooggel helpt de huid te verstevigen. Een oogcrème kan gedurende de dag of nacht worden gebruikt, maar wordt meestal ‘s avonds gebruikt voor het slapengaan. Het heeft een rijkere textuur dan een ooggel. Oogcrèmes zorgen voor extra hydratatie en vitaminen. Probeer Herbalife SKIN Verstevigende Ooggel en Hydraterende Oogcrème voor verbluffende resultaten.

Waarom moet ik scrubben?

Iedereen verliest van zichzelf dode huidcellen (exfoliëren). We verliezen zelfs ongeveer een miljoen huidcellen per minuut. Het gebruik van een scrub helpt dit proces te voorspoedige. Tieners vernieuwen hun complete huid ongeveer elke 14 dagen. Wanneer we 40 zijn, gaat de snelheid omlaag naar 30-40 dagen, wat resulteert in een droge, askleurige of vlekkerige huid. Een goede scrub vermindert de tijd dat de cellen op de huid zitten. De scrub bolletjes verwijderen de droge, dode huidcellen en halen de nieuwe huid naar voren waardoor we een gezondere uitstraling hebben. Herbalife SKIN Exfoliërende Berry Scrub bevat bosbessenzaadjes en jojoba bolletjes om de huid glad en stralend te maken. Na het scrubben de huid altijd weer van een dag- of nachtcrème voorzien.

Waarom moet ik een masker gebruiken?

Een masker biedt een intensieve reiniging, toning en hydratatie in één. Het biedt hydratatie of absorbeert vet/talg van de huid, helpt de zichtbaarheid van poriën te verminderen, verwijdert onzuiverheden en toont de huid. Het resultaat is een zachte, gladde complexie met een verbeterde textuur. Het is slim om na je masker altijd een moisturiser of nachtcrème te gebruiken om een goede hydratatiebalans te behouden.

Hoelang moet ik het Herbalife SKIN Zuiverend Kleimasker Munt ophouden voor maximale resultaten?

Voor het beste resultaat kunt u het Herbalife SKIN Zuiverend Kleimasker Munt minimaal 5 minuten en maximaal 10 minuten op laten zitten. Meng je deze met de nachtcrème mag hij 15 min. Blijven zitten. Met lauw/ warm water verwijderen.

Als ik besluit om de Scrub en het Masker op dezelfde dag te gebruiken, welke moet dan eerst?

Ik zou adviseren de huid eerst te srubben.. Door eerst te scrubben brengt u het masker aan op een frisse, schone huid. Hierdoor kan het masker zijn werk optimaal doen zonder dat het gehinderd wordt door dode huidcellen.