Home
 Nieuws
 
 Online bestellen
 Proefpakket
 Contact
 
 Gezond Ontbijt
 Afslanken
 Tussendoortjes
 Supplementen
 
 Aankomen
 Sportvoeding
 Herbalife24 sport
 Maaltijdplan
 Uw BMI bepalen
 Recepten
 
 Lichaamsverzorging
 Gezichtsverzorging
 Skin Activator
 Haarverzorging
 
 Thuiswerken
 Generation H
 Over Herbalife
 
 Privacy
 Disclaimer
Body Mass Index BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. De BMI zegt iets over het risico dat je gewicht oplevert voor je gezondheid.

Het gaat er bij de BMI niet om wat "mooi" is. Je kunt dus een goede score hebben bij je BMI en toch vinden dat je te dik bent. Je BMI zegt ook niets over het percentage lichaamsvet.

Je kunt je BMI berekenen met de calculator. Deze BMI-meter geldt voor pubers en volwassenen tot ongeveer 70 jaar. Voor kinderen tot 2 jaar heeft het berekenen van de BMI geen zin.

Voor mensen boven de 70 jaar is de BMI niet betrouwbaar genoeg. Bij hen spelen meer factoren een rol in de relatie tussen gewicht en gezondheid. Voor ouderen geldt daarom: blijf op gewicht, beweeg veel en val alleen af na overleg met de huisarts.

Sommige bevolkingsgroepen, zoals Aziaten en Hindoestanen, hebben een duidelijk andere lichaamsbouw dan Europeanen. Dat betekent dat zij al bij lagere BMI-scores een verhoogd gezondheidsrisico hebben. Dit kun je het beste met je huisarts bespreken.

Je kunt je BMI ook zelf berekenen. Noteer je gewicht in kilo's en je lengte in meters. Deel je gewicht door je lengte, en deel de uitkomst nogmaals door je lengte.

Bereken je BMI online bij http://www.voedingscentrum.nl/bmi.aspx

 

Overgewicht of ondergewicht? Bel voor een vrijblijvend voedingsadvies!

 

Dymph van Ommen

Telefoon:  06-15478258

E-mail: info@fitandwellness4you.nl

 
Alle verwijzingen naar gewichtscontrole hebben betrekking op het Herbalife Gewichts-beheersingsprogramma, dat onder andere het volgende omvat: evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende vochtinname, voedingssupplementen indien nodig en voldoende rust, individuele resultaten kunnen variŽren.
 

 

 

 

© Copyright 2011 Fit and Wellness 4 You  |  Alle rechten voorbehouden  | Powered by Herbal Webdesign

Herbalife logo's, de naam, foto's en productverwijzingen zijn exclusief eigendom van Herbalife International.